de omgeving

De B&B Het Knechtenhuis ligt in natuurgebied Kaldenbroek in Lottum in Noord-Limburg. een uniek stukje Nederland! Er zijn heel veel wandel- en fietsroutes die echt de moeite waard zijn. De Natuur is voor een groot deel nog ongerept en verrassend mooi. Talloze zeldzame planten en diersoorten zijn hier gehuisvest. De dorpen en steden zijn klein maar gezellig en hebben elk een eigen karakter. Hieronder een aantal in de buurt uitgelicht: 

Lottum, het rozendorp

Lottum staat bekend als het rozendorp van Nederland. Tot voor kort werd elk jaar een groot rozenfestival georganiseerd. Ook de Lottumse paardenmarkt is erg bekend. Er staan twee kastelen in Lottum: Kasteel de Borggraaf en Huis Kaldenbroek. Een interessante geschiedenis gaat schuil achter deze dikke muren van mergel en baksteen.

lottum
grubbenvorst

Grubbenvorst, het aspergedorp

Grubbenvorst staat bekend om zijn eersteklas asperges. Niet voor niets staat de grootste groente en fruitveiling van europa in dit dorp. Daarnaast is de legende van de witte dame een veelbesproken mythe. Bovendien heeft Grubbenvorst een van de beste ijszaken van Nederland....als dat geen bezoekje waard is.....

Arcen, het wellness dorp

Arcen staat bekend om zijn wellness faciliteiten. Op slecht 15 minuten afstand vindt je de befaamde Arcense Thermaalbaden. Overdag kan je een bezoek brengen aan de prachtige Kasteeltuinen. En daarna natuurlijk afzakken bij het proeflokaal van de de Hertog-Jan bierbrouwerij. Limburg op z'n best.

knechtenhuis-arcen-plein
venlo

Venlo, stad van lol en plezier

Over Venlo valt veel te vertellen. Het is de grote stad in de regio. Venlo heeft een mooie oude binnenstad met vele boetieken, restaurants en gezellige cafés. Het Limburg- en Goltziusmuseum hebben vaak prachtige exposities. Echt voor ieder wat wils.